腎臓研究室について

業績

2023年

原著

• Yamada S, Tanaka S, Arase H, Hiyamuta H, Kitamura H, Tokumoto M, Mitsuiki K, Tsuruya K, Kitazono T, Nakano T.

Clin Exp Nephrol In press

• Kitamura H, Tanaka S, Hiyamuta H, Shimamoto S, Tsuruya K, Nakano T, Kitazono T; FKR Study Collaboration Group.

Cardiovascular Risk Factor Burden and Treatment Control in Patients with Chronic Kidney Disease: A Cross-Sectional Study

Journal of Atherosclerosis and Thrombosis in press

Association between prevalence of laxative use and history of bone fractures and cardiovascular diseases in patients with chronic kidney disease: the Fukuoka Kidney disease Registry (FKR) study.

Clin Exp Nephrol In press

• Uchida Y, Nakano T, Kitamura H, Taniguchi M, Tsuruya K, Kitazono T.

Association between hyporesponsiveness to erythropoiesis-stimulating agents and risk of brain hemorrhage in patients undergoing hemodialysis: the Q-Cohort Study.

Clin Exp Nephrol 2023;27(1):79-88.

• Yamada S, Arase H, Taniguchi M, Kitazono T, Nakano T.

Simplified geriatric nutritional risk index for assessing nutritional status and stratifying mortality risk in patients receiving maintenance hemodialysis.

Ther Apher Dial in press

• Tsuda S, Nakayama M, Tanaka S, Haruyama N, Yoshitomi R, Fukui A, Tsuruya K, Nakano T, Kitazono T.

The Association of Controlling Nutritional Status Score and Prognostic Nutritional Index with Cardiovascular Diseases: the Fukuoka Kidney Disease Registry Study.

J Atheroscler Thromb in press

九州大学大学院医学研究院 病態機能内科学 腎臓研究室

〒812-8582 福岡市東区馬出3-1-1 交通アクセス

TEL:092-642-5256 FAX:092-642-5271